آیا تا به حال به ارتباط ناراحتی اعصاب و قلب درد فکر کردهاید؟ معمولاً اغلب افرادی که سریع عصبانی میشوند و از کوره در میروند، ضربان قلبشان از حالت نرمال خارج میشود و تپش قلب افزایش مییابد. در واقع این شدت تپش قلب در بسیاری از افراد عادی است، اما گاهی اوقات نیز ممکن است بسیار خطرناک و جدی باشد.
قلب دردی که به صورت عصبی در افراد بروز میکند، دارای علائم و دلایل مختلفی است. دقت داشته باشید این دلایل و نشانهها در تمام افراد به یک صورت نیست. بنابراین اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درباره تاثیر عصبانیت بر قلب درد و علائم قلب درد عصبی کسب کنید، توصیه میکنیم تا انتهای مطلب همراه ما بمانید.
ارتباط ناراحتی اعصاب و قلب درد
توجه داشته باشید ارتباط ناراحتی اعصاب و قلب درد بسیار مهم بوده و تحت هیچ شرایطی نباید نادیده گرفته شود. در واقع بروز احساساتی مانند عصبانیت و خشم میتواند هورمونهای استرس کورتیزول و آدرنالین را به شدت افزایش دهد و موجب شود سرعت تنفس و ضربان قلب سریعتر شود.
در چنین شرایطی رگهای خونی بسیار سفت میشوند و فشار خون نیز افزایش مییابد. به طور معمول افراد سالمی که زیاد عصبی میشوند، بیشتر از سایر افراد در معرض بیماریهای قلبی قرار میگیرند. در بین مبتلایان به بیماریهای قلبی نیز افرادی که در اغلب مواقع عصبانی هستند، بیماریشان نسبت به سایر افراد وخیمتر و بدتر خواهد شد.
به همین خاطر اگر زیاد عصبی میشوید، بهتر است تاثیرات پرخاشگری بر روی قلب درد را بشناسید و به فکر کنترل خشم خود باشید. معمولاً افرادی که دچار مشکلات عصبی هستند، زیر نظر پزشک برای کنترل اعصاب خود داروهای مختلفی مصرف میکنند و در موقعیتهای مختلف نیز واکنشهای مختلفی را از خود بروز میدهند.
کنترل نکردن اعصاب توسط این افراد موجب میشود که دردهای مختلفی همچون احساس درد و سنگینی در ناحیه قلب به وجود بیاید و سلامتشان به شکل جدی به خطر بیفتد. قلب درد عصبی همانطور که از نامش پیداست، در مواقعی رخ میدهد که فرد نتواند اعصاب خود را کنترل کند و بیش از حد پرخاشگر میشود.
عصبانیت بیش از اندازه علاوهبر قلب، برای سایر اندامهای بدن نیز مضر است و به مرور زمان موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن و ایجاد یکسری مشکلات دیگر خواهد شد. به همین خاطر اگر سریع عصبی میشوید و نمیتوانید استرس خود را به خوبی کنترل کنید، بهتر است با بهره گیری از راهکارهای مناسب، این مشکل را برطرف کنید تا کمتر در معرض آسیبهای جدی همچون سکته قلبی قرار بگیرید.
علل ایجاد قلب درد عصبی
تاثیر عصبانیت بر بیماری های قلبی بسیار زیاد است و افرادی که دائماً مضطرب و عصبی هستند، بدنشان به طور ناگهانی واکنشهای احساسی فوری از خود نشان میدهد. این واکنشها شامل یکسری تغییرات فیزیولوژیکی است و ممکن است بدن در چنین شرایطی منقبض شود. واکنشهای احساسی و روانشناختی نیز میتوانند جزو این واکنشهای تنشی باشند.
این نوع واکنشها را معمولاً واکنشهای گریز یا جنگ مینامند، زیرا زمانی که استرس دارید یا عصبی هستید، بدن برای فرار یا جنگیدن آماده میشود. در صورتی که بدن این پاسخ گریز یا جنگ را احساس کند، میتواند تا ۳۰ دقیقه این پاسخ را جبران نماید.
دقت داشته باشید اگر بیشتر از این حد معمول عصبی و مضطرب باشید، دیگر بدن قادر به تحمل چنین شرایطی نخواهد بود و در نتیجه انقباض ماهیچهها افزایش مییابد و درد شدیدی در قفسه سینه و ناحیه قلب ایجاد میشود. ارتباط ناراحتی اعصاب و قلب درد را به هیچ عنوان نادیده نگیرید زیرا این امر اگر به صورت بلند مدت ادامه داشته باشد، میتواند منجر به ایجاد مشکلات قلبی جدی شود.
بررسی این موضوع که درد ایجاد شده در ناحیه قفسه سینه ناشی از اضطراب یا حملات قلبی است، باید حتما توسط متخصص قلب با کمک آزمایشهای مختلف انجام شود. ناگفته نماند که در اکثر مواقع، علت ایجاد این نوع درد قلب، به عوامل محیطی که باعث خشمگین شدنتان میشود، ارتباط دارد.
رایج ترین علائم قلب درد عصبی
علائم قلب درد عصبی معمولاً شبیه به علائم سکته قلبی یا سایر بیماریهای قلبی است، اما گاهی اوقات ممکن است یک فرد عادی نتواند علائم آن را از علائم بیماریهای دیگر به خوبی تشخیص دهد. در چنین شرایطی تنها پزشک متخصص قلب و عروق میتواند با انجام معاینه و بررسیهای دقیق تشخیص دهد که این علائم نشان دهنده چه نوع بیماری قلبی هستند.
البته ناگفته نماند که بعضی از علائم قلب درد عصبی، مختص به خودش بوده و میتوان با شناسایی آنها، خیلی راحت قلب درد ناشی از عصبانیت را تشخیص داد. همانطور که در ابتدای مقاله نیز گفته شد، دلیل بروز این مشکل، به هم ریختن تعادل اعصاب و روان است که در نتیجه، موجب بروز درد شدیدی در قلب خواهد شد.
قلب درد عصبی اغلب بعد از خشم، اضطراب، ترس و استرس، و به دلیل فشارهای عصبی طولانی مدت رخ میدهد. دلیل این مشکل نیز اختلال روانتنی یا سوماتیزیشن است که در آن، فشارهای عصبی بر روی بر روی جسم تأثیرات مخربی را به جای میگذارند.
حملات اضطرابی، کمردرد، سردرد، لرزش دست و پا، پا درد و قلب درد شدید از جمله موارد مهمی هستند که بعد از فشارهای عصبی و طولانی مدت در افراد ایجاد میشوند. از دیگر علائم رایج میتوان تنگی نفس، حالت خفگی، درد سراسری، احساس سنگینی در قفسه سینه، سوزش و بیحسی در قفسه سینه، تپش قلب، درد خنجری و گرفتگی ناگهانی عضلات قفسه سینه را نام برد.
توجه داشته باشید شدت علائم این نوع قلب درد در هر فردی نسبت به فرد دیگر، متفاوت بوده و از این طریق نیز هر شخصی به نوع درمان خاصی احتیاج دارد. علائم درد قلب ناشی از اختلالات عصبی، به علائم سکته قلبی شباهت زیادی دارند و به همین دلیل اغلب افراد آن را با حمله قلبی اشتباه میگیرند.
در هر صورت بهتر است هنگام مشاهده علائم قلب درد عصبی سریعاً با دریافت نوبت آنلاین از دکتر قلب، این مشکل را بررسی کنید تا مشکلات جدیتری برایتان به وجود نیاید و سلامتتان نیز به خطر نیفتد. افرادی که هنگام عصبانیت کنترل خود را از دست میدهند، ممکن است علائم جدیتری همچون غش و تشنج را هم مشاهده کنند.
بروز یا رخ دادن این وضعیت بسیار جدی است و اگر فرد در چنین شرایطی به موقع تحت مراقبت قرار نگیرد، ممکن است اوضاع وخیمتر شود و نیاز به جراحی قلب داشته باشد. در حال حاضر، به غیر از عمل جراحی، روشهای دیگری هم وجود دارد که از آنها میتوان برای رفع مشکلات قلبی بهره گرفت. اما در صورتی که شرایط قلب بسیار بد باشد و سایر روشهای درمانی تأثیر گذار نباشند، پزشک عمل قلب را تجویز میکند.
راهکارهای خانگی برای درمان قلب درد عصبی
برای کم کردن تاثیر عصبانیت بر بیماری های قلبی و همچنین درمان این مشکل، راهکارهای مختلفی وجود دارد که میتوانید به راحتی از آنها بهره بگیرید و اجازه ندهید اختلالات مختلف بر روی قلبتان اثرات مخربی را به جای بگذارند.
شما باید در اولین مرحله یاد بگیرید با استفاده از تکنیکهای مختلف، احساساتی که موجب عصبانیتتان میشود را از خود دور کنید؛ سپس اگر این تکنیکها خیلی مؤثر نبودند سراغ راهکارهای دیگر بروید. نفس کشیدن عمیق یکی از بهترین و مناسب ترین راهکارهایی است که به شما کمک میکند ضربان قلبتان را کاهش دهید و بدن را به آرامش خاصی برسانید.
برای انجام این کار بهتر است محیطی آرام و بیسر و صدا را انتخاب کنید تا تأثیرات عالیتری را مشاهده نمایید. دم و بازدم را به صورت عمیق بین ۴ الی ۸ دقیقه انجام دهید و در این حین ذهن خود را با کمک افکار یا تصاویر مورد علاقهتان آرام کنید.
به طور معمول افرادی که با ارتباط ناراحتی اعصاب و قلب درد آشنایی دارند، بیشتر به این موضوع اهمیت میدهند و به دنبال راهکارهای مناسب برای جلوگیری از درد قلب ناشی از عصبانیت هستند. همیشه هنگام عصبانیت سعی کنید دلیل پرخاشگری یا عصبی شدن خود را بیابید و خود را به آرامش برسانید.
دقت داشته باشید سلامت روانی و جسمی ارتباط مستقیم دارند و بر یکدیگر، تاثیر میگذارند؛ اگر هر کدام از آنها دچار اختلال شود، دیگری هم تحت تاثیر قرار میگیرد. به همین دلیل توصیه میشود نسبت به سلامت کلی بدن خود بیتفاوت نباشید و هر نوع اقدام مراقبتی که در این زمینه لازم است را به خوبی انجام دهید.
بیتحرکی، نداشتن خواب کافی، مصرف غذاهای چرب، مصرف بیش از اندازه نمک، دیابت، فشار خون بالا، مصرف مواد الکلی، سیگار کشیدن، سابقه بیماری قلبی خانوادگی و ورزش نکردن از جمله موارد مهمی هستند که موجب به وجود آمدن بیماریهای قلبی مختلف میشوند. از این رو بهتر است برای درمان قلب درد عصبی نظارت دقیقی بر روی این موارد داشته باشید.
بهتر است بدانید نوشیدن آب کافی برای تسکین درد قلب بسیار مفید است و اثر آرامشبخشی را به همراه دارد. توجه داشته باشید یکی از اصلیترین علتهای تپش قلب میتواند کمبود آب باشد. از این رو، امکان کاهش ضربان قلب با نوشیدن آب نیز وجود دارد.
افرادی که دچار درد قلب عصبی یا تپش قلب میشوند، بهتر است مصرف کافئین را تا حد امکان کاهش دهند. دقت داشته باشید برای کم کردن تاثیر عصبانیت بر قلب درد ، علاوهبر راهکارهای مدیریت خشم، باید به موارد دیگری نیز توجه داشته باشید. به طور کلی، کافئین میتواند اغلب اشخاص مبتلا به استرس را دچار ترس بیشتر کند. به همین دلیل برای دچار نشدن به تپش قلب در روز، سعی کنید بیشتر از یک فنجان قهوه ننوشید.
همچنین در نظر داشته باشید افرادی که دارای سابقه حملات هراس هستند، باید به طور ادامهدار فعالیتهای کاهنده استرس را دنبال کنند و اجازه ندهند شرایط یا عوامل مختلف موجب عصبی شدن آنها شود. در غیر این صورت احتمال ایست قلبی چندین برابر افزایش مییابد و قلب دچار ضعفهای زیادی خواهد شد.
روشهای درمانی پزشکی برای رفع قلب درد عصبی
در اکثر موارد متخصصان قلب و عروق توصیه میکنند زمانی که دچار علائم مختلف قلب درد شدید، در اسرع وقت به بیمارستان مراجعه کنید تا بررسیهای لازم صورت بگیرد و مشکلات خطرناکی به وجود نیاید. دکتر قلب با انجام معاینهها و آزمایشهای مختلف میتواند خیلی راحت قلب درد عصبی را تشخیص دهد و شما را در مورد نحوه درمان آن راهنمایی کند.
افرادی که به خوبی توصیههای پزشک متخصص قلب را در نظر بگیرند، میتوانند درمان مؤثرتری داشته باشند و سریعتر نیز به زندگی عادی بازگردند. به همین خاطر بهتر است نسبت به توصیههای متخصص قلب بیتفاوت نباشید و در صورت تجویز دارو، به موقع آنها را مصرف کنید.
اگر زمانی هنگام عصبانیت در ناحیه قفسه سینه یا قلب خود احساس درد شدیدی داشتید، بهتر است حتما با یک درمانگر در مورد علائم خود صحبت کنید زیرا آنها با استفاده از برخی تکنیکهای غلبه بر خشم و استرس، بهتر شما را یاری میکنند.
مشاوران یا درمانگران به خوبی با ارتباط ناراحتی اعصاب و قلب درد آشنا هستند و از این طریق نیز میتوانند در بازپسگیری آرامش به شما کمک زیادی کنند. در آخر نیز اگر تمرینهای ذهنی و مشاوره چندان مؤثر نبود، ممکن است دکتر قلب برایتان داروهای ضد اضطراب را تجویز نماید.
فراموش نکنید افرادی که به صورت خودسرانه از داروهای مختلف برای درمان قلب درد عصبی استفاده میکنند، ممکن است وضعیت قلبشان وخیمتر شود و شاهد آسیبهای جدیتری همچون ایست قلبی یا سکته باشند. بنابراین بهتر است به توصیههای افراد ناآگاه توجه نکنید و از داروی دیگران نیز جهت رفع این مشکل، بهره نگیرید.
جهت کاهش تاثیرات پرخاشگری بر روی قلب درد راهکارهای زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها بهره بگیرید؛ اما توجه داشته باشید که تمام این موارد قادر به رفع تپش قلب به صورت کلی نیستند و برای به دست آمدن نتیجهای مناسب، لازم است زیر نظر پزشک، روشهای درمانی را به کار بگیرید.
سخن پایانی
مسلما تا این بخش از مطلب به خوبی با ارتباط ناراحتی اعصاب و قلب درد آشنا شدهاید و میتوانید تشخیص دهید که این نوع درد، بیشتر چه زمانهایی رخ میدهد. دردهای عصبی در واقع به عنوان رایجترین دردها در بین افراد شناخته شدهاند و میتوانند تأثیرات منفی قابل توجهی را بر روی کیفیت زندگی به جای بگذارند. این مشکل میتواند برای افراد در هر سنی رخ دهد و فشارهای زیادی را به مغز و قلب وارد کند. به همین خاطر اگر هیچ گونه سابقهای مربوط به قلب درد عصبی ندارید، بهتر است مراقب باشید و هنگام مشاهده علائم آن، اقدامات درمانی را به طور کامل انجام دهید.
آرامش قلب شما با کلینیک دکتر قلب
بدون دیدگاه