شبکه های اجتماعی

عوارض ماریجوانا برای قلب

ماریجوانا نوعی ماده اعتیادآور است؛ اما امروزه در کشورهای مختلف به شکل قانونی مصرف می‌شود. این ماده بسیار خطرناک بوده و افرادی که از آن استفاده کنند، در دراز مدت و همچنین کوتاه ‌مدت شاهد اثرات مخربی خواهند بود. بهتر است بدانید عوارض ماریجوانا برای قلب نسبت به سایر اندام‌های بدن، بیشتر بوده و کسانی که نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشند ممکن است جان خود را نیز از دست بدهند.

از جمله اثرات مصرف ماریجوانا در کوتاه‌ مدت می‌توان به گلودرد، خشکی دهان، افزایش مشکلات قلبی، سرفه‌های طولانی، پرخوابی، عصبانیت، افزایش اشتها، نداشتن تمرکز فکری، پرخونی مویرگ‌های چشم، اختلال در صحبت کردن، ضعیف شدن قدرت حافظه، ایجاد احساس شکاکی، استرس، توهم، اضطراب و کاهش قدرت تصمیم‌گیری اشاره کرد.

عوارض مصرف ماریجوانا در بلند مدت نیز شامل کاهش انگیزه و علاقه، ترس شدید، ایجاد احساس وابستگی، زمینه‌ساز مصرف مواد مخدر دیگر، بروز انواع سرطان، تضعیف سیستم ایمنی بدن، ایجاد مشکلات ریوی و تنفسی، خطر ابتلا به جنون و اختلال در عملکرد جنسی می‌شود. در ادامه نیز اگر می‌خواهید با عوارض ماریجوانا بر روی قلب آشنا شوید و بدانید که آیا مصرف ماریجوانا خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد؟ پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مقاله همراه ما بمانید.

مهم ترین عوارض ماریجوانا برای قلب

با این که ماریجوانا منشا گیاهی دارد، اما فراموش نکنید مصرف آن مضر بوده و تأثیرات بسیار مخربی را بر روی جسم و روان افراد به‌ جای می‌گذارد. این نوع ماده مخدر وابستگی زیادی به‌ همراه دارد و افرادی که به‌ طور مداوم از آن استفاده کنند، در مقایسه با افراد، سالم بطن چپ‌ قلب‌شان بزرگ‌تر می‌شود و همچنین علائم اولیه اختلال در عملکرد قلب نیز در آن‌ها مشاهده خواهد شد. علاوه‌بر این موارد، ممکن است عوارض دیگری برای قلب رخ دهد که در ادامه قصد داریم به شکل جامع‌تری به معرفی آن‌ها بپردازیم.

دریافت نوبت آنلاین

سندرم حاد کرونری

یکی از مهم‌ ترین عوارض ماریجوانا برای قلب که ممکن است بعد از مدتی برای افراد رخ دهد، سندرم حاد کرونری است. سندرم حاد کرونری درواقع زمانی ایجاد می‌شود که جریان خون به قلب کاهش یابد.‌ در چنین شرایطی به‌ صورت ناگهانی پلاک داخل شریان کرونری پاره می‌شود و یک‌سری انسدادها به وجود می‌آید. در محل انسداد نیز زمانی که جریان خون مسدود می‌شود، آسیب‌دیدگی‌هایی رخ می‌دهد.

این شرایط درواقع به نوعی زندگی فرد را تهدید می‌کند و به مراقبت‌های پزشکی اورژانسی نیاز دارد. معمولاً متخصصین قلب و عروق برای تشخیص سندرم حاد کرونری از روش‌هایی همچون عکسبرداری و آزمایشات مختلف بهره می‌گیرند. این انسدادی که به دلیل مصرف ماریجوانا به وجود می‌آید ممکن است موقتی و جزئی باشد اما در هر صورت خطرناک بوده و باید خیلی سریع نسبت‌ به درمان آن اقدام کرد.

تاثیر ماریجوانا بر سلامت قلب را تحت هیچ شرایطی نباید نادیده گرفت زیرا ممکن است به مرور زمان مشکلات جدی‌تری را ایجاد کند. دقت داشته باشید سندروم حاد کرونری اغلب اوقات با علائمی همچون احساس درد در قفسه سینه، حالت تهوع، تعریق، احساس سبکی در سر و سرگیجه، معده درد، احساس درد در ناحیه گردن و فک همراه است.

فیبریلاسیون دهلیزی

افرادی که در مصرف ماری‌جوانا زیاده‌روی کنند و آن را کنار نگذارند، ممکن است با ضربان نامنظم قلب یا فیبریلاسیون دهلیزی نیز مواجه شوند. این اختلال در سیستم الکتریکی قلب رخ می‌دهد. در اصل جریان الکتریکی نامنظم باعث ضربان شدید و غیرطبیعی قلب می‌شود.

ضربان نامنظم یا فیبریلاسیون دهلیزی موجب بروز علائمی همچون خستگی، سرگیجه، تنگی نفس و احساس تپش قلب نیز خواهد شد.‌ در اکثر مواقع پزشک برای تشخیص ضربان نامنظم قلب که ناشی از مصرف بیش‌ از اندازه ماری‌جوانا است، از روش‌هایی همچون نوار قلب، دستگاه کنترل هولتر، اکوکاردیوگرام و میل زدن برای بررسی انسدادهای عروقی استفاده می‌کند.

سکته قلبی

ممکن است این سوال برای شما هم به وجود آمده باشد که آیا مصرف ماریجوانا خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد؟ از این‌ رو بهتر است بدانید که ماریجوانا می‌تواند تأثیراتی نامطلوب زیادی را بر روی قلب به‌ جای بگذارد که موجب شوند احتمال سکته یا حمله قلبی چندین برابر شود. توجه داشته باشید حمله قلبی بیشتر زمانی اتفاق می‌افتد که خون به‌ اندازه‌ کافی به عضلات قلب نرسد.

حمله قلبی به‌ صورت خیلی ناگهانی فرد را درگیر می‌کند و با علائمی همچون تنگی نفس، آنژین صدری یا درد در قفسه‌ سینه، احساس سبکی در سر، استفراغ، خس خس سینه و عرق سرد همراه است. فراموش نکنید که حمله قلبی یک خطر بسیار بزرگ است و اگر اقدامات درمانی را به‌ موقع انجام ندهید، زندگی‌تان تهدید خواهد شد.

در واقع هر چقدر اختلال خونرسانی به قلب بیشتر طول بکشد، به همان اندازه نیز قلب تحت آسیب قرار خواهد گرفت. عوارض ماریجوانا برای قلب روز به روز بیشتر می‌شود و پس از گذشت مدت نسبتا کوتاهی، سرعت پمپاژ قلب و جریان خون افزایش می‌یابد و به‌ همین خاطر نیز خطر بروز سکته و حمله قلبی ۵ برابر بیشتر از حالت نرمال می‌شود.

ماریجوانا می‌تواند موجب شود شریان‌های خون دچار رسوب شوند و پلاک‌ها‌ به وجود بیایند. این پلاک‌ها در مسیر جریان خون قرار می‌گیرند و موجب سفت شدن شریان‌ها می‌شوند. در چنین شرایطی نیز خونرسانی به قلب دچار محدودیت و اختلال خواهد شد.

مشکلات دریچه قلب

ماریجوانا دریچه‌های قلب را نیز تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد و موجب می‌شود آن‌ها به میزان کافی باز نشوند و خون به‌ طور نرمال از دریچه‌ها عبور نکند. با رخ دادن این مشکل، تنگی دریچه قلب ایجاد می‌شود و خون از طریق این دریچه نشت می‌کند. در چنین مواقعی هم اگر تاثیر ماریجوانا بر سلامت قلب نادیده گرفته شود، احتمال بروز ایست قلبی چندین برابر افزایش می‌یابد.

از جمله مشکلات مهمی که مربوط به دریچه قلب می‌شوند، می‌توان پرولاپس دریچه را نام برد. در این حالت اعضای تشکیل‌ دهنده دریچه قلب به طرف محفظه بالای قسمتی که دریچه در آن جای گرفته‌ است، برآمده می‌شوند و دردهای شدیدی احساس خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

آترواسکلروز

یکی دیگر از مشکلات قلبی که ممکن است به دلیل مصرف ماریجوانا به آن دچار شوید، آترواسکلروز است. این بیماری می‌تواند برای افراد در هر سنی رخ دهد و حتی ممکن است جوانان بیشتر تحت تاثیر آن قرار بگیرند. بنابراین اگر ماریجوانا مصرف می‌کنید، بهتر است در سریع‌ ترین زمان ممکن، آن را کنار بگذارید، زیرا این بیماری خطرناک قلبی در شرایطی که به‌ موقع کنترل و درمان نشود، موجب مرگ نیز خواهد شد.

کاردیومیوپاتی

کاردیومیوپاتی از دیگر عوارض ماریجوانا برای قلب به شمار می‌رود که با بروز آن عضلات قلب بسیار ضعیف می‌شوند و خون به میزان کافی در بدن پمپاژ نمی‌شود. کاردیومیوپاتی اگر به‌ موقع درمان نشود، ممکن است یک‌سری عفونت‌های ویروسی را در بدن منتشر کند و موجب شود سلامت فرد به خطر بیفتد. بنابراین تا جایی‌ که امکان دارد از مواد مخدری همچون ماری‌جوانا استفاده نکنید و سبک زندگی سالمی داشته باشید.

توصیه‌هایی برای ترک ماریجوانا

همان‌ طور که می‌دانید مصرف مواد مخدری همچون ماریجوانا، وابستگی روانی و جسمی زیادی ایجاد می‌کند؛ از این‌ رو، ممکن است ترک کردن آن برای بسیاری از افراد دشوار باشد و به زمان زیادی نیز احتیاج داشته باشد. البته ناگفته نماند که ترک ماری‌جوانا امکان‌ پذیر است و هر کسی با در نظر گرفتن یک‌سری اصول و موارد مهم می‌تواند به‌ راحتی از شر آن خلاص شود.

اکثر کسانی که با عوارض ماریجوانا برای قلب آشنا هستند، خیلی سریع اقدام به ترک می‌کنند و اجازه نمی‌دهند سلامتی‌شان به خطر بیافتد. ترک ماریجوانا به‌ علت وابستگی روانی زیادی که ایجاد می‌کند، نیاز به روان‌درمانی زیر نظر مشاوران روانپزشک و متخصصین مربوط به ترک اعتیاد دارد. بنابراین تا حد ممکن سعی کنید زیر نظر پزشک اقدام به ترک کنید تا شاهد عوارض ناخوشایندی نباشید.

در دوره ترک ماریجوانا ممکن است دچار وسوسه شوید و به فکر مصرف دوباره بیفتید؛ اما زمانی‌ که زیر نظر روانشناس یا پزشک باشید، آن‌ها با استفاده از اقداماتی مناسب به شما کمک می‌کنند تا در مقابل وسوسه مقاومت مناسبی از خود نشان دهید و بدون مشکل، برنامه درمانی خود را دنبال کنید.

در چنین شرایطی شما باید با درمانگر و پزشک خود همکاری کنید تا خیلی سریع سم‌زدایی صورت بگیرد و به زندگی سالم بازگردید. تاثیر ماریجوانا بر سلامت قلب بعد از ترک بسیار کم‌تر خواهد شد و به مرور زمان نیز از بین می‌رود. بهتر است بدانید ماریجوانا از ترکیبات مضر زیادی تشکیل شده و افرادی که آن را مصرف کنند، دچار توهم و مشکلات مختلفی خواهند شد.

ماریجوانا وارد جریان خون می‌شود و به همین علت بر روی سلامت قلب اثرات نامطلوبی را به‌ جای می‌گذارند. کسانی که اقدام به ترک می‌کنند، در دوره سم‌زدایی به چند هفته نیاز دارند تا این ترکیبات و مواد مضر از بدن و بافت‌های چربی پاک‌سازی شوند. هنگامی‌ که پاکسازی به‌ طور کامل صورت بگیرد، عوارض ناشی از مصرف ماری‌جوانا در بدن نیز از بین خواهد رفت.

مطمئنا تا این بخش از مقاله به خوبی پاسخ این سوال را به دست آورده‌اید که آیا مصرف ماریجوانا خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد؟ یا خیر؟ بنابراین اگر شما هم ماری‌جوانا مصرف می‌کنید و نمی‌خواهید سلامتی‌تان به خطر بیفتد، بهتر است با توجه به مطالب مهمی که ذکر می‌شود، خیلی سریع برای ترک کردن آن تصمیم بگیرید؛ زیرا هر چقدر مدت‌ زمان بیشتری از این ماده مخدر استفاده کنید، آثار کانابینوئیدها نیز برای مدت طولانی‌تری در بدن شما باقی خواهد ماند.

ناگفته نماند که علائم سم‌زدایی ماریجوانا همانند سایر مواد مخدر خیلی شدید نیست و کسانی که تصمیم قطعی خود را برای انجام این کار گرفته باشند، می‌توانند خیلی راحت‌تر تمام مواد مضر را از بدن خود خارج کنند. ترک کردن ماریجوانا یا گل به اراده قوی احتیاج دارد و به‌ همین‌ علت نیز باید زمانی‌ که تصمیم به ترک می‌گیرید، ذهن خود را با کارهای مختلف مشغول نگه دارید تا دیگر به فکر خرید مواد نباشید.

دقت داشته باشید در حال‌ حاضر هیچ داروی مخصوصی برای ترک ماری‌جوانا وجود ندارد، زیرا این ماده اعتیادآور بیشتر بار روانی از خود به‌ جای می‌گذارد و داروهای مختلف فقط می‌توانند خلقیات فرد را کنترل کنند و هیچ‌ گونه تأثیری در ترک آن ندارند. پس اگر می‌خواهید عوارض ماریجوانا برای قلب زیادتر نشود، اصلا بدون تجویز پزشک از داروهای خاصی استفاده نکنید و به‌ جای آن‌ها از ویتامین‌هایی نظیر منیزیم، B کمپلکس، کلسیم و ویتامین C بهره بگیرید.

لوازمی که برای مصرف ماریجوانا از آن‌ها استفاده می‌کردید را دور بریزید تا اگر زمانی وسوسه شدید، امکا‌ن مصرف برای‌تان وجود نداشته باشد و بتوانید بهتر خودتان را کنترل کنید. در چنین شرایطی داشتن یک پشتیبان به شما کمک زیادی می‌کند تا بتوانید افکارتان را به سمت چیزهای مثبت هدایت کنید و با قدرت بیشتری به درمان ادامه دهید.

پس در چنین شرایطی حتما از اطرافیان‌تان بخواهید تا کنارتان باشند و به شما کمک کنند. در این مدت به برنامه غذایی خود توجه کافی داشته باشید و بیشتر از سبزیجات، غلات، پروتئین‌ها و میوه‌ها استفاده کنید. در طول روز به میزان کافی مایعات و آب بنوشید تا بدن‌تان با کم‌ آبی مواجه نشود و مواد مضری که در بدن وجود دارند راحت‌تر دفع شوند.

برای مواجه نشدن با عوارض ماریجوانا برای قلب تا جایی‌ که امکان دارد رابطه‌تان را با افرادی که ماریجوانا مصرف می‌کنند، قطع کنید و بیشتر با افرادی که سالم هستند اوقات فراغت خود را بگذرانید. ورزش کردن را فراموش نکنید و در طول روز حتما زمانی را به پیاده‌روی یا دیگر ورزش‌های مناسب اختصاص دهید تا سیستم ایمنی بدن‌تان ضعیف نشود.

کسانی که نسبت به این توصیه‌ها و راهکارها بی‌تفاوت نباشند، می‌توانند سریع‌تر به زندگی عادی خود بازگردند و جلوی اکثر آسیب‌های احتمالی را بگیرند. بنابراین سعی کنید حتما موارد مهمی که ذکر شد را در نظر بگیرید و به آن‌ها نیز عمل کنید تا زندگی شاد و بهتری داشته باشید.

سخن پایانی

همان‌ طور که در ابتدای مقاله هم گفته شد ماریجوانا می‌تواند عوارض جبران‌ ناپذیر و شدیدی را برای سلامت جسمی و روانی به‌ همراه داشته باشد و بر روی مغز، قلب و سایر اندام‌های مهم بدن تأثیرات نامناسبی را به جای بگذارد. این مواد مضر زمینه را برای بسیاری از مشکلات قلبی آماده می‌کند و اگر به‌ صورت طولانی‌ مدت از آن استفاده کنید، قطعا سلامت‌تان به خطر خواهد افتاد. به‌ همین‌ علت برای دچار نشدن به عوارض ماریجوانا برای قلب توصیه می‌شود هر چه سریع‌تر، زیر نظر روانپزشک یا مشاور ترک اعتیاد، نسبت به ترک این ماده مخدر اقدام کنید تا با دریافت راهنمایی‌های تخصصی در مورد نحوه ترک، بتوانید راحت‌تر آن را کنار بگذارید.

 

 

آرامش قلب شما با کلینیک دکتر قلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه تماسدریافت نوبتوبلاگ