شبکه های اجتماعی

انواع درد قفسه سینه

درد در قفسه‌ سینه یکی از مهم‌‌ترین و اولین نشانه‌ای است که اکثر افراد با رخ دادن آن فکر می‌کنند، دچار حمله قلبی شده‌اند. افرادی که به‌ خوبی با انواع درد قفسه سینه آشنایی داشته باشند، تحت شرایط مختلف این مسئله را نادیده نمی‌گیرند و بهترین اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

بهتر است بدانید این‌ موضوع علت‌های احتمالی مختلفی دارد و همیشه نشان‌ دهنده بیماری قلبی نیست. اگر می‌خواهید بدانید درد قفسه سینه نشانه چیست و با دلایل آن آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه مقاله نیز همراه ما بمانید.

انواع درد قفسه سینه و علت‌های آن

درد قفسه‌ سینه در اغلب موارد نشان‌ دهنده مشکلات خیلی جدی نیست، با این‌حال نباید آن را نادیده بگیرید. به‌ همین علت لازم است قبل از هر چیزی ابتدا با انواع درد قفسه سینه آشنا شوید و دلایل بروز آن‌ها را بدانید، سپس در زمان لازم به متخصص قلب برای معاینه مراجعه کنید. در ادامه به این سوال پاسخ می‌دهیم که درد فقفسه سینه نشانه چیست ؟ پس تا حد امکان سعی کنید نسبت به مطالب مهمی که در ادامه ذکر می‌شود، بی‌تفاوت نباشید.

درد در سمت راست قفسه سینه

همان‌‌طور که در ابتدای مقاله هم گفته شد، علت درد قفسه سینه متفاوت است و این درد برای هر شخص به گونه‌ای احساس می‌شود. یکی از انواع دردی که ممکن است خیلی‌ها در قفسه سینه‌شان آن را احساس کنند، درد در سمت راست قفسه سینه است.

این نوع درد در اغلب موارد می‌تواند به دلیل التهابات برخی از ساختارها یا صدمات مستقیم باشد. درد در سمت راست قفسه سینه می‌تواند به دلیل شکستگی دنده، استرس، ضربه، درد ماهیچه‌های قفسه‌ سینه، ذات ‌الریه و وجود ویروس کرونا رخ دهد.

البته توجه داشته باشید این مشکل اگر به دلیل وجود ویروس کرونا رخ دهد، علاوه‌بر درد قفسه سینه، علائم دیگری همچون تنگی نفس و سرفه شدید را هم به همراه دارد.

آمبولی ریوی، پلوریت، فشار خون ریوی، پنوموتوراکس و آسم نیز از دیگر دلایل عمده ایجاد درد در سمت راست قفسه سینه هستند که بهتر است در صورت مشاهده آن‌ها سریعاً به پزشک مراجعه کنید تا مورد معاینه دقیق قرار بگیرید و معالجه شوید.

درد در سمت چپ قفسه سینه

دقت داشته باشید ایجاد درد در سمت چپ قفسه‌ سینه در اکثر موارد نباید نادیده گرفته شود، زیرا این درد ممکن است نشان‌ دهنده مشکلات دستگاه گوارش یا مشکلات قلبی باشد. زمانی‌ که علاوه‌بر درد، شاهد علائمی همچون سوزش در سر دل یا سوزش پشت قفسه‌ سینه نیز بودید، باید سریعاً به دکتر متخصص مراجعه کنید.

این مورد از انواع درد قفسه سینه می‌تواند نشان دهنده بیماری رفلاکس معده، اختلالات انقباض مری، حساسیت به مری، سوراخ شدن مری زخم معده، فتق هیاتال، پانکراتیت، مشکلات کیسه صفرا، پرولاپس دریچه میترال، بیماری عروق کرونر، انفارکتوس میوکارد، میوکاردیت، پریکاردیت، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک و شکاف عروق کرونر باشد.

بیماری رفلاکس معده زمانی رخ می‌دهد که محتویات معده به داخل گلو بازگردد. هنگام رخ دادن این مشکل ممکن است طعم دهان ترش شود و احساس سوزش در گلو یا قفسه‌ سینه به وجود بیاید. از جمله مهم‌ ترین عواملی که ممکن است موجب رفلاکس معده شود نیز می‌توان سیگار کشیدن، چاقی، مصرف غذاهای چرب یا پر ادویه و بارداری را نام برد.

توجه داشته باشید درد در سمت چپ قفسه سینه اگر به‌ علت اختلالات انقباض مری رخ دهد، شدت زیادی دارد و فرد علائم دیگری را هم مانند سرگیجه یا بی‌حالی احساس می‌کند. گاهی اوقات با قرار گرفتن در معرض اسید یا کوچک‌ ترین تغییر فشار، ممکن است مری دچار حساسیت شود و درد بسیار زیادی را به وجود بیاورد.

زمانی‌ که مری دچار پارگی و سوراخ شود، درد ناگهانی شدیدی در قفسه‌ سینه‌ به وجود می‌آید که با استفراغ و حالت تهوع همراه است. اغلب افرادی که در مصرف آسپرین زیاده‌روی می‌کنند، افراد سیگاری و یا افرادی که بیش‌ از حد الکل می‌نوشند نیز در معرض ابتلا به زخم معده قرار می‌گیرند و درد در قفسه سینه را تجربه می‌کنند.

اگر درد قفسه سینه به‌دلیل فتق هیاتال باشد، سمت بالای معده بعد از خوردن غذا به سمت تحتانی سینه فرو می‌رود و با احساس سوزش در قفسه‌ سینه همراه است. توجه داشته باشید این درد زمانی‌ که دراز می‌کشید، بیشتر می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود هنگام رخ دادن این مشکل، از دراز کشیدن بپرهیزید.

مشکلات قلبی هم یکی دیگر از علل درد قفسه‌ سینه است که اغلب با علائم دیگری همچون تپش قلب، سرگیجه، احساس ضعف، خستگی شدید، تنگی نفس، تب و غش همراه است. بنابراین اگر زمانی به غیر از درد شدید در قفسه سینه، شاهد این علائم بودید بهتر است سریعاً با اورژانس تماس بگیرید و خود را به بیمارستان برسانید تا از ایجاد سکته یا حمله قلبی جلوگیری شود.

فراموش نکنید درد در سمت چپ قفسه سینه نسبت به سایر قسمت‌ها بسیار خطرناک‌تر است، به‌ همین‌ علت هم تحت هیچ شرایطی نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشید و درمان را پشت گوش بیندازید. برای دریافت نوبت آنلاین به‌راحتی می‌توانید از طریق سایت دکتر قلب اقدام کنید.

درد در وسط قفسه سینه

این درد بیشتر با بیماری قلبی همراه بوده و اکثر افرادی که به آن دچار می‌شوند، درد شدیدی را تجربه می‌کنند. درد در وسط قفسه سینه می‌تواند ناشی از تأثیرات فشارخون بالا، تحریک سیستم عصبی اتونوم، اثر مستقیم مکانیسم‌های مرتبط با استرس و اضطراب بر روی قلب باشد.

بهتر است بدانید این عوامل ممکن است منجر به انقباض دیواره عضلانی عروق کرونر شوند و در نتیجه خونرسانی به قلب دچار کاهش شود. در چنین شرایطی عضلات قلب با کمبود اکسیژن مواجه خواهند شد و درد شدیدی در وسط قفسه‌ سینه به وجود می‌آید.

معمولاً بیشتر افرادی که دارای سابقه بیماری قلبی هستند، در وسط قفسه سینه‌شان احساس فشار و درد می‌کنند. دقت داشته باشید این‌ مشکل اگر به موقع درمان نشود، امکان بروز سکته قلبی به شکل قابل‌ توجهی افزایش می‌یابد. پس به هیچ عنوان درد در وسط قفسه سینه را نادیده نگیرید و تمام علائمی که به همراه آن داشتید را با دکتر قلب در میان بگذارید.

نحوه تشخیص علل درد قفسه سینه

دردی که در قفسه‌ سینه ایجاد می‌شود به شکل‌های مختلفی حس شده و هر کسی ممکن است آن را به گونه‌ای احساس نماید. گاهی اوقات این درد به شکل سوزش احساس می‌شود و در برخی موارد نیز درد به سایر اعضای بدن مانند فک، پشت یا بازوها انتقال می‌یابد.

درد قفسه‌ سینه همیشه نشان‌ دهنده ایجاد حمله قلبی نیست، اما در اورژانس، ابتدا سکته قلبی را مورد بررسی قرار می‌دهند؛ زیرا این مشکل، جدی‌ترین عامل تهدید‌کننده زندگی است. پزشک در چنین شرایطی برای تشخیص علت درد قفسه سینه ممکن است سابقه برخی بیماری‌ها را مورد بررسی قرار دهد یا این‌ که از بیمار درخواست کند آزمایش‌هایی همچون نوار قلب، سی‌تی‌ اسکن، عکس‌ برداری از قفسه‌ سینه یا آزمایش خون را انجام دهد.

گاهی اوقات ممکن است پزشک با انجام این آزمایش‌ها به‌ خوبی علت درد را تشخیص ندهد. به‌ همین دلیل آزمایش‌های بیشتری را برای بیمار توصیه می‌کند که ممکن است شامل تست ورزش، اکوکاردیوگرافی یا آنژیوگرافی باشد. معمولاً تشخیص درد قفسه‌ سینه با استفاده از این روش‌ها انجام می‌شود؛ بنابراین نباید به توصیه‌های افراد بدون تخصص توجه کنید.

به‌ خاطر داشته باشید که درد قفسه‌ سینه دلایل احتمالی بسیار زیادی دارد که تمام آن‌ها به بررسی دقیق توسط پزشک متخصص نیاز دارند. پس بعد از شناخت انواع درد قفسه سینه حتما احتیاط خود را بالا ببرید و در صورت مشاهده علائم مختلف، حتماً جهت تشخیص اصولی به پزشک مراجعه کنید.

بهترین زمان برای مراجعه به پزشک

حال که به‌ خوبی متوجه شدید درد قفسه سینه نشانه چیست؟ بهتر است بهترین زمان برای مراجعه به پزشک را هم بشناسید. توجه داشته باشید تا زمانی‌ که علت درد قفسه‌ سینه به‌ خوبی مشخص نشود، نمی‌توانید در پیشگیری از آن اقدامات لازم را انجام دهید. این درد احتمال دارد به دلایل ساده‌ای همچون اضطراب و استرس‌های محیطی اتفاق افتاده باشد و خیلی مسئله مهمی نباشد.

اما گاهی اوقات هم می‌تواند نشانه‌ای از بروز سکته قلبی باشد که بسیار خطرناک است. در چنین شرایطی بهتر است خیلی سریع به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید تا معاینات لازم انجام شود و اگر مشکلی وجود داشته باشد، سریع‌تر آن را رفع کنید.

هر زمانی‌ که احساس تپش قلب شدید داشتید، یا این‌ که درد قفسه‌ سینه به سایر اعضای بدن انتقال پیدا کرد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. توجه داشته باشید درمان درد قفسه‌ سینه با توجه به قسمت مورد نظر و انواع درد قفسه سینه متفاوت است و شما باید هنگام مراجعه به دکتر قلب مشکل خود را به‌ طور واضح مطرح کنید تا پزشک با انجام معاینات لازم، در صورت نیاز برای‌تان آزمایش‌های مختلفی را تجویز کند.

روش‌های درمانی برای رفع درد قفسه‌ سینه

همان‌طور که گفته شد، درمان درد قفسه‌ سینه با توجه به علتی که موجب درد شده، متفاوت بوده و امروزه پزشکان نیز از روش‌های درمانی مختلفی برای رفع این مشکل بهره می‌گیرند. قرص‌های زیر زبانی مانند نیتروگلیسیرین از جمله داروهای مؤثری هستند که از آن برای رفع گرفتگی شریان‌ها استفاده می‌کنند.

این دارو به‌ سادگی فضاهای تنگ شده و مسدود شده را باز می‌کند تا خون به شکل بهتری در رگ جریان یابد و قفسه سینه دچار درد نشود. پزشک بعد از تشخیص علل درد قفسه سینه ممکن است برای بیمار آسپرین نیز تجویز کند.

البته این اتفاق بیشتر زمانی رخ می‌دهد که درد قفسه‌ سینه با قلب ارتباط داشته باشد. افرادی که دچار حمله قلبی شده باشند، برای جلوگیری از ایجاد لخته خون و جریان بهتر خون بهتر است از داروهای ترومبولیتیک یا داروهای رقیق‌ کننده خون استفاده کنند.

هنگامی‌ که درد قفسه‌ سینه به دلیل بازگشت اسید معده باشد، پزشک توصیه می‌کند از داروهای سرکوب‌ کننده اسید برای رفع درد استفاده کنید. داروهای ضد افسردگی هم گاهی اوقات برای درمان انواع درد قفسه سینه به کار برده می‌شوند.

این داروها استرس و اضطراب ایجاد شده در فرد را به شکل مؤثری کاهش می‌دهند و کمک می‌کنند قلب دچار ریتم غیر عادی نشود و دردی نیز به وجود نیاید. در صورتی‌ که درد قفسه‌ سینه بیشتر از ۵ دقیقه طول کشید و با مصرف دارو یا استراحت نیز برطرف نشد، بهتر است از اطرافیان تان بخواهید تا سریعا شما را به بیمارستان برسانند یا این که خودتان با اورژانس تماس بگیرید.

اگر علت درد قفسه سینه کشیدگی عضلات باشد، می‌توانید از روش‌های خانگی همچون استفاده از کیسه آب یخ بهره بگیرید. استفاده از کیسه آب یخ چند بار در روز، می‌تواند به کاهش التهاب و درد قفسه‌ سینه کمک زیادی کند و نیاز به مصرف مسکن‌های مختلف را هم تا حدود زیادی کاهش دهد.

استفاده از زنجبیل یا جوش‌ شیرین نیز برای رفع درد قفسه سینه بسیار مفید بوده و می‌تواند به شما کمک کند درد معده‌تان برطرف شود. این مواد از خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی برخوردار هستند و برای درمان مشکلات معده بسیار توصیه می‌شوند. زنجبیل از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری می‌کند و انقباضات معده را هم بسیار کم می‌کند.

علاوه‌بر این موارد، راهکارهای خانگی دیگری نیز وجود دارند که می‌توانید با کمک آن‌ها به رفع انواع درد قفسه سینه بپردازید. اما توصیه می‌شود قبل‌ از مصرف مواد مختلف، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و سپس در صورت نیاز از آن‌ها بهره بگیرید.

برای جلوگیری از ایجاد مشکلات جدی، تا حد امکان سعی کنید از راهکارهای خودسرانه برای رفع درد قفسه سینه استفاده نکنید و تشخیص و درمان را به دست یک پزشک متخصص و باتجربه بسپارید. در غیر این صورت ممکن است درد قفسه سینه روز به روز بیشتر شود و در نتیجه حمله قلبی به وجود بیاید.

سخن پایانی

توجه داشته باشید احساس درد در ناحیه قفسه‌ سینه به طور ادامه‌دار، یک مسئله طبیعی نیست و در صورت مشاهده آن باید حتما به متخصص قلب مراجعه کنید تا مورد معاینه لازم قرار بگیرید و از بروز سکته قلبی نیز در امان باشید. در واقع با شناخت انواع درد قفسه سینه و علت‌های بروز آن می‌توانید توصیف بهتری برای نوع دردی که دارید به متخصص قلب ارائه دهید و در نتیجه درمان‌تان سریع‌تر انجام شود. بنابراین مطالب مهمی که ذکر شد را نادیده نگیرید و هر زمانی هم که متوجه وجود درد غیرعادی در قفسه سینه شدید، به دکتر قلب مراجعه کنید.

 

 

آرامش قلب شما با کلینیک دکتر قلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه تماسدریافت نوبتوبلاگ