شبکه های اجتماعی

انواع درد قلب

درد قلب یکی از علائم بروز بیماری‌های قلبی است و نباید نسبت‌ به آن بی‌توجه باشید. درد قلبی بیشتر هنگام انجام فعالیت‌های فیزیکی ایجاد می‌شود و با استراحت کردن نیز میزان آن کاهش می‌یابد. این درد ممکن است به بالای شکم یا فک تحتانی انتشار یابد و در هوای سرد یا هنگام استرس نیز تشدید شود. دقت داشته باشید هر کدام از انواع درد قلب دارای ویژگی‌های خاص خود هستند و به گونه‌ای ظاهر می‌شوند.

معمولاً بیشتر دردهای قلبی پس‌ از گذشت چند ثانیه برطرف می‌شوند و همین امر نیز موجب می‌شود افراد آن را نادیده بگیرند و به‌ موقع پیگیری‌های لازم را انجام ندهند. درد قلبی در هر کسی متفاوت بوده و شدت آن اغلب به شرایط جسمانی، آستانه تحمل درد و بیماری‌های مربوطه بستگی دارد. فراموش نکنید که درد قلب و علت‌های بروز آن ممکن است بخاطر وجود بیماری‌های جدی و خطرناکی باشد. پس تا انتهای مقاله همراه ما بمانید زیرا در ادامه قصد داریم شما را با انواع دردهای قلب و بهترین راهکارهایی که باید هنگام بروز آن‌ها انجام دهید، آشنا کنیم.

انواع درد قلب که باید جدی گرفته شوند

افرادی که به‌ خوبی با انواع درد قلب آشنایی داشته باشند، در صورت مشاهده علائم غیرطبیعی می‌توانند بهتر اقدامات لازم را انجام دهند و گزینه درمانی مناسبی را هم انتخاب نمایند. به‌ طور کلی انتخاب‌های زیادی برای درمان درد قلبی وجود دارد اما توجه داشته باشید قبل‌ از هر چیزی باید نوع درد قلبی تعیین شود تا پزشک متخصص بتواند روش درمانی مرتبطی را انتخاب نماید. پس با دقت مطالب مهمی که در ادامه مقاله ذکر می‌شود را دنبال کنید تا اطلاعات مفیدی درباره انواع دردهای قلبی که باید جدی گرفته شوند، به دست آورید.

دریافت نوبت آنلاین

دردهای آنژین کرونری

از جمله مهم ترین انواع درد قلب که باید جدی گرفته شوند و اهمیت زیادی دارند، دردهای آنژین کرونری هستند. این نوع درد قلبی می‌تواند نشان‌ دهنده وجود اختلال در عروق خونی شریان‌های کوچک کرونری باشد. عروق کرونر وظیفه خونرسانی به عضله قلب را برعهده دارند و اگر دچار اختلال شوند، سلامت قلب به خطر خواهد افتاد.

درواقع زمانی‌ که سرخرگ‌های کرونری در اثر رسوب چربی دچار انسداد شوند، خون به میزان کافی جریان نمی‌یابد و همین امر موجب می‌شود در قفسه‌ سینه و قلب احساس درد شدیدی به وجود بیاید که آن را با درد آنژین کرونری می‌شناسند.

دردهای آنژین اغلب هنگام انجام فعالیت‌هایی همچون دویدن، بالا رفتن از پله، راه رفتن، انجام فعالیت‌های سنگین یا برداشتن وسایل سنگین ایجاد می‌شود و برای چند دقیقه نیز به طول می‌انجامد. این مورد از انواع درد قلب معمولاً در پشت جناغ احساس می‌شود و در جداره طرف راست و چپ سینه انتشار پیدا می‌کند. هنگام رخ دادن این درد قلبی، بیمار بر روی سینه خود احساس سنگینی می‌کند و ممکن است دچار تنگی نفس نیز بشود.

درد آنژین کرونری قلب می‌تواند با سوزش قفسه‌ سینه، معده درد، بازو درد، گردن درد، پشت‌ درد و فک درد نیز همراه باشد. دردهای آنژینی معمولاً به دو دسته پایدار و ناپایدار تقسیم می‌شوند‌. خیلی‌ها نمی‌دانند که درد قلب در کدام قسمت بدن است؟ به همین علت در تشخیص آن دچار اشتباه می‌شوند.

درد آنژین پایدار به دردی گفته می‌شود که به‌ صورت بلند مدت ادامه داشته باشد اما هنگام استراحت بهبود یابد. دردهای آنژین ناپایدار نیز به دردهایی گفته می‌شود که بعد از دچار شدن به آن، مدت و شدت آن روز به‌ روز بیشتر شود.

آنژین پایدار معمولاً با استفاده از داروهای مختلف و پیروی از سبک زندگی سالم کنترل می‌شود و نیازی به بستری‌ شدن ندارد. اما دقت داشته باشید آنژین ناپایدار یک وضعیت خطرناک است و در صورت دچار شدن به آن باید حتما مورد درمان قرار بگیرید.

بیشتر بخوانید:

درد ناشی از سکته قلبی

شاید این سوال برای شما هم به وجود آمده باشد که کدام درد قلب خطرناک است؟ از این‌ رو بهتر است بدانید دردهایی که بیش‌ از چند ثانیه طول می‌کشند و همچنین به دیگر اعضای بدن نیز انتشار پیدا می‌کنند، بسیار خطرناک هستند و نباید آن‌ها را نادیده بگیرید. یکی از جدی ترین دردهایی که ممکن است برای قلب رخ دهد، درد ناشی از حمله قلبی یا سکته قلبی است.

سکته قلبی زمانی اتفاق می‌افتد که عروق کرونری با لخته‌های خون مسدود شوند و قلب دچار کمبود خون شود. این مسئله بسیار خطرناک بوده و می‌تواند موجب مرگ افراد شود. درد قلبی که به دلیل سکته قلبی رخ می‌دهد معمولاً با احساس خستگی مفرط، احساس درد در فک و گردن، بالا رفتن ضربان قلب، احساس درد در دست، حالت تهوع یا استفراغ، معده درد و سوزش قفسه‌ سینه همراه است.

بی‌توجهی به انواع درد قلب و بیماری‌های مربوط به آن، پیامدهای جبران‌ ناپذیری را به‌ دنبال خواهد داشت و حتی ممکن است زندگی افراد را تهدید کند. پس سعی کنید به‌ صورت مرتب از وضعیت قلب خود آگاهی داشته باشید و هنگام بروز علائمی همچون احساس ناراحتی در قلب، از درمان سریع غافل نشوید.

گاهی اوقات ممکن است افراد احساس درد در قفسه‌ سینه یا معده را با درد قلب اشتباه بگیرند. به‌ همین‌ علت بهتر است بدانید بیشتر مواقع احساس ناراحتی در قفسه‌ سینه، با قلب ارتباط خاصی ندارد و ممکن است نشان‌ دهنده وجود یک عارضه در دستگاه گوارش یا ریه‌ها باشد.

بنابراین اگر زمانی علاوه‌بر درد قفسه سینه علائمی همچون تب و لرز، اسیدی شدن طعم در دهان، آب‌ریزش بینی، احساس درد هنگام بلعیدن غذا، درد هنگام تنفس عمیق یا سرفه، کمردرد و دردی که به دلیل تغییر موقعیت در قفسه سینه ایجاد می‌شود را داشتید، یعنی منشأ درد جای دیگری به‌ جز قلب است.

موارد مهمی که در خصوص انواع درد قلب ذکر شد می‌تواند به شما در شناخت خطرناک بودن دردی که احساس می‌کنید، کمک کنند؛ اما فراموش نکنید که تشخیص قطعی آن به‌ عهده پزشک خواهد بود و شما نباید به‌ صورت خودسرانه، دست به اقدامات نامناسبی بزنید. همچنین اگر درد قلب‌تان همراه با نشانه‌های حمله قلبی بود، به فکر درمان اضطراری باشید. پزشک با بررسی دقیق وضعیت قلب و انجام آزمایشات لازم، می‌تواند به طور ویژه‌ای به درمان بپردازد.

در نظر داشته باشید که حمله قلبی یک موقعیت اورژانسی است؛ به همین علت اگر زمانی شاهد علائم آن بودید، باید سریعاً با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید و خود را به بیمارستان برسانید. در پاسخ به این پرسش که درد قلب در کدام قسمت بدن است؟ می‌توان گفت بیشتر دردها در سمت چپ بدن، قفسه‌ سینه، پشت، فک، بازو و گردن احساس می‌شوند.

درد گرفتگی عروق کرونری

گرفتگی عروق کرونری یک عامل بسیار خطرناک است که معمولاً به‌ علت تجمع یافتن پلاکت‌ها در عروق مشاهده می‌شود‌. در واقع زمانی‌ که پلاکت‌ها در عروق جمع شوند، جریان خون دچار گرفتگی می‌شود و در چنین شرایطی نیز خطر سکته قلبی چندین برابر افزایش می‌یابد. بیماری گرفتگی عروق کرونری اگر به‌ موقع درمان نشود، علاوه‌بر بالا رفتن احتمال سکته قلبی، مشکلات دیگری همچون کاردیومیوپاتی را نیز به وجود می‌آورد.

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که نمی‌دانید درد قلبی چگونه است؟ توجه داشته باشید که این درد، بیشتر اوقات به‌ صورت یک احساس فشار به وجود می‌آید و ممکن است ادامه‌دار یا کوتاه‌ مدت باشد. درد قلب ممکن است بسیار آزار دهنده و خطرناک باشد یا این‌ که خیلی سریع از بین برود.

احساس مچاله شدن و سوزش در مرکز قفسه‌ سینه نیز از دیگر احساساتی هستند که هنگام درد قلب مشاهده می‌شوند. زمانی‌ که گرفتگی عروق کرونری ایجاد می‌شود، فرد علاوه‌بر احساس درد قلب، علائمی همچون تپش قلب و نامنظم شدن ضربان قلب، تنگی نفس، حالت تهوع، تعریق و سرگیجه را هم تجربه خواهد کرد.

درد ناشی از آریتمی

آریتمی قلب یا همان تپش نامنظم زمانی به وجود می‌آید که ریتم قلب از حالت عادی خود خارج شود. در چنین شرایطی ممکن است فرد مقداری درد را هم در ناحیه قفسه سینه‌ خود احساس کند. این مشکل بیشتر زمانی پیش می‌آید که پالس‌های الکتریکی تنظیم‌ کننده ضربان قلب درست عمل نکنند و به هم بریزند.

آریتمی قلبی به ۳ دسته فیبریلاسیون (ضربان قلب نامنظم در اکثر مواقع)، تاکی کاردی (تپش قلب سریع) و برادی کاردی (تپش قلب آهسته) تقسیم می‌شود و هر کدام از آن‌ها دارای ویژگی‌های خاصی هستند. این مورد از انواع درد قلب تحت هیچ شرایطی نباید نادیده گرفته شود، زیرا اگر قلب برای مدت طولانی به آن دچار شود، بسیار ضعیف خواهد شد و مشکلات جبران‌ ناپذیری نیز به وجود می‌آید.

درد نارسایی قلبی

قلبی که دچار نارسایی باشد، نمی‌تواند به‌ خوبی وظیفه خود را انجام دهد و به‌ همین دلیل ممکن است گاهی دچار دردهای غیرطبیعی و شدیدی شود. از جمله اصلی‌ ترین دلایل این مشکل، می‌توان فشار خون بالا و مشکلات عروق را نام برد. افرادی که از سبک زندگی سالمی پیروی کنند و کنترل مناسبی نیز بر روی کلسترول خون خود داشته باشند، می‌توانند از ایجاد نارسایی قلبی جلوگیری نمایند و دیگر دردهای قلب را تجربه نکنند.

درد ناشی از بیماری مادرزادی قلب

یکی دیگر از انواع درد قلب که باید جدی گرفته شوند ، درد ناشی از بیماری مادرزادی قلب است. برخی از نوزادان، زمانی‌ که به دنیا می‌آیند دچار‌ یک‌سری نقص‌های مادرزادی هستند و باید حتما برای درمان تحت مراقبت‌های پزشکی قرار بگیرند. در غیر این صورت ممکن است دردهای شدیدی احساس شود، زیرا با وجود نقص‌های مادرزادی در قلب، انتقال خون به سایر اعضای بدن به‌ خوبی انجام نمی‌شود و ممکن است جان فرد نیز به خطر بیفتد.

این عارضه را می‌توان با استفاده از داروهای مناسب یا عمل جراحی درمان کرد؛ اما بعد از درمان نیز بیمار باید به نکات مهمی توجه داشته باشد و اقدامات ضروری را انجام دهد تا دوباره نیاز به جراحی نداشته باشد.

درد ناشی از نارسایی دریچه میترال

گاهی اوقات به‌ علت وجود نارسایی دریچه میترال، ممکن است قلب دچار درد شود و احساس ناراحتی در آن به وجود بیاید. درد ناشی از نارسایی دریچه میترال یکی از رایج ترین انواع درد قلب است که با احساس خستگی مداوم همراه است. زمانی‌ که دریچه میترال به‌ درستی بسته نشود، خون به قلب برمی‌گردد و این امر موجب می‌شود که اکسیژن و خون به دیگر اندام‌های بدن به میزان کافی نرسند.

هنگام بروز قلب درد چه اقداماتی باید انجام داد؟

همان‌ طور که در ابتدای مقاله هم گفته شد، درد قلب می‌تواند نشان‌ دهنده بیماری‌های خطرناک یا سکته قلبی باشد. بنابراین، هنگامی که با درد قلب مواجه شدید، باید یک‌سری نکات مهم و اصولی را در نظر بگیرید تا مشکل جدی برای‌تان به وجود نیاید. به همین خاطر توصیه می‌شود بعد از این که متوجه شدید که کدام درد قلب خطرناک است؟ به خوبی با اقدامات و کارهای اولیه برای رفع آن آشنا شوید.

هنگامی‌ که علاوه‌بر درد قلب، شاهد علائمی دیگری شدید که نشان‌ دهنده بروز سکته قلبی هستند، باید در اولین مرحله با اورژانس تماس بگیرید و از انجام کارهای نامناسب نیز خودداری نمایید. البته باید پیش از آن مطمئن شوید که درد به دلیل ناراحتی‌های معده یا دستگاه گوارشی نباشد.

در صورتی‌ که به اورژانس دسترسی ندارید، بهتر است مسئله را با خانواده یا نزدیکان خود در میان بگذارید و از آن‌ها بخواهید تا شما را به بیمارستان برسانند. در این فاصله زمانی‌ که به بیمارستان می‌رسید، برای رقیق شدن خون و جریان بهتر آن، یک قرص آسپرین بخورید. این قرص می‌تواند خطر ابتلا به سکته قلبی را تا حدودی کاهش دهد؛ اما اگر به آن حساسیت دارید، بهتر است سراغ داروهای مشابه بروید.

کسانی که می‌دانند درد قلبی چگونه است ، به هیچ عنوان مسئله را نادیده نمی‌گیرند و خیلی سریع نسبت‌ به درمان اقدام می‌نمایند. توجه داشته باشید از جمله اصلی ترین عواملی که موجب ایجاد ناراحتی‌های قلبی می‌‌شوند، می‌توان مصرف دخانیات، ورزش نکردن، مصرف غذاهای چرب، مصرف مواد الکلی و کافئین را نام برد. بنابراین تا جایی که امکان دارد، تحرک داشته باشید و سراغ مواد خوراکی مضر نیز نروید.

سخن پایانی

دقت داشته باشید تشخیص بیماری‌هایی که به قلب مربوط می‌شود، از روی انواع درد قلب کار بسیار سختی است زیرا این درد می‌تواند علامت بسیاری از بیماری‌ها باشد. پس برای تشخیص بهتر سعی کنید ابتدا با انواع دردهای قلب آشنا شوید و همچنین آزمایش‌هایی که پزشک توصیه می‌کند را انجام دهید تا در صورت وجود مشکل، دوره درمان کوتاه‌تری داشته باشید و وضعیت قلب‌تان نیز وخیم‌تر نشود.

 

 

 

آرامش قلب شما با کلینیک دکتر قلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه تماسدریافت نوبتوبلاگ